EUCERIN ® ULTRASENSITIVE I ANTIREDNESS LINIJA ZA LICE


Nedavno je u Hrvatsku stigla potpuno nova njega iz laboratorija Eucerin usmjerena osobama pogođenim izrazito osjetljivoj koži lica. Ponosna sam što sam upravo ja među prvima isprobala cijelu liniju jer kao što znate, patim od rozacee, kroničnog crvenila a kao bonus dolazi i izrazito osjetljiva koža lica i u današnjem postu vam donosim najavu novih proizvoda i moje dojmove.

Eucerin ulaže duži niz godina u istraživanja pa iako su skoro svi njihovi proizvodi prilagođeni osjetljivoj koži, cilj je bio pronaći sveobuhvatno rješenje za njegu izrazito osjetljive kože s formulama koje sadrže minimalan broj sastojaka. Istraživanja su dovela do otkrića SymSitive-inovativnog sastojka koji djeluje protiv pretjerane osjetljivosti, smanjuje preosjetljivost i dovodi prag podnošljivosti u ravnotežu.

Linija za netolerantnu kožu sastoji se od pet proizvoda, i ono što je zajedničko svim proizvodima:
UltraSENSITIVE LOSION ZA ČIŠĆENJE LICA

OPIS: Nježno čisti kožu lica i uklanja make-up, visoka podnošljivost na koži, ambalaža koja sprječava kontaminaciju preparata, formulacija s minimalnim brojem sastojaka (ukupno 13), sadržiSymSitive.

TEKSTURA, MIRIS, DJELOVANJE: Losion dolazi u jednostavnoj ambalaži s pumpicom na vrhu koja štiti od kontaminacije proizvoda i lijepo dozira proizvod. Radi se o laganoj teksturi koja je nalik polugelastom mlijeku za čišćenje i prilikom nanošenja na kožu pretvara se u lagani losion koji malo hladi kožu i trenutno osvježava. Ako imate poput mene crvenu, reaktivnu kožu koja je većinom topla i imate konstantan osjećaj žarenja na licu onda znate onaj osjećaj kada proizvod trenutno rashladi i daje ugodu. Koristi se na način da se istisne potrebna količina na vaticu i nježnim pokretima očisti lice i make-up uključujući i oči. Moja koža osim što je osjetljiva, sklona je začepljenim porama i aknama a većina proizvoda me ili pecka ili svrbi. Eucerin losion za čišćenje je potpuno blag, ne stvara nikakve iritacije te izuzetno nježan za kožu. Što se tiče čišćenja, uklanja sve nečistoće s lica, konkretno, one dane kada ne koristim make-up potrebna mi je jedna pumpica proizvoda dok za uklanjanje make-up potrebne su dvije s time da za maskaru i olovku treba još jedna pumpica za oba oka. Moram napomenuti da ne koristim vodootpornu šminku pa ne znam koliko je učinkovit kod uklanjanja iste ali moj svakodnevni make-up koji uključuje puder, rumenilo, maskaru i olovku uklanja vrlo dobro i bez pretjeranog trljanja.
SASTOJCI:
CIJENA: 120 kn-100 ml


UltaSENSITIVE  FLUID ZA MJEŠOVITU I NORMALNU KOŽU

OPIS PROIZVODA: Intezivna njega za normalnu i mješovitu kožu lica, smiruje nadraženu kožu, formulacija s minimalnim brojem sastojaka (ukupno 12).



TEKSTURA, DJELOVANJE: Nije slučajno što sam nakon losiona za čišćenje odabrala sljedeći proizvod jer je vrlo brzo postao moj favorit iz linije. Vrlo često osjetljiva koža nije isključivo suha već može biti masna ili mješovita i onda nastane problem s njegom: kreme koje smiruju osjetljivost najčešće su prebogate ili preteške pa iz tog razloga nismo potpuno zadovoljni jer se koža dodatno masti i uzrokuje mitesere. Eucerin je mislio i na nas s pojačanim sebumom pa tako u liniji postoji ovaj fluid koji se brzo upije, rashlađuje crvenu, nadraženu i osjetljivu kožu i služi kao odlična podloga za make-up a može se koristiti i oko očiju te kao noćna njega. Potrebno je vrlo malo proizvoda za jedno korištenje, tek jedna pumpica jer se lijepo razmazuje. Na mojoj mješovitoj koži drži vlagu dobrih šest sati ali to je ovisno koristim li puder iznad te da li je prostorija jako ugrijana pa samim time zrak suh. U svakom slučaju ono što mi je najvažnije da štiti kožu od ostalih proizvoda kojima često nepotrebno stvaram iritacije i vanjskih uvjeta koji nisu blalagotvorni u ovo doba godine.
SASTOJCI:
CIJENA: 160 kn-50 ml

UltraSENSITIVE KREMA ZA SUHU KOŽU

TEKSTURA, DJELOVANJE: Opis proizvoda je identičan gore opisanom fluidu za mješovitu kožu, s tom razlikom da je ova verzija namijenjena suhoj koži. Tekstura je puno gušća, lagano voskasta i stvara film na koži koji se na mojoj mješovitom licu upije za deset minuta. Izuzetno nježna tekstura koja se doslovno topi u doticaju s kožom, stvara barijeru između lica i pudera odnosno vanjskih utjecaja (isušivanje, suh zrak, vjetar..) i na taj način štiti osjetljivu kožu. Iako moja koža nije suha, moram napomenuti da mi ova krema nimalo nije preteška na licu, ne začepljuje pore tako da zaključujem da funkcionira i na mješovitoj koži posebno sada-zimi. Moram priznati da ju volim najviše koristiti kao noćnu njegu i to u malo debljem sloju uključujući i područje oko očiju a do jutra se potpuno upije ne ostavljajući masni sloj.

SASTOJCI:
CIJENA: 160 kn-50 ml

AntiREDNESS DNEVNA KREMA PROTIV CRVENILA

OPISEucerin AntiREDNESS dnevna krema protiv crvenila je posebno razvijena za crvenu - preosjetljivu kožu i kožu sklonu rozacei/kuperozi. Nanosi nakon čišćenja na lice, vrat i predio dekoltea, pružajući trenutnu i dugotrajnu zaštitu i njegu kože te efikasno otklanja crvenilo, štiteći kožu i umanjujući iritaciju tokom vremena.

TEKSTURA, DJELOVANJE: Ako ste sretnik poput mene i borite se kroničnim crvenilom lica, onda ste vjerojatno već naišli na kreme koje sadrže zeleni pigment. Zelena boja neutralizira crvenu i stoga se često u kreme i preparate namijenjene crvenilu dodaju zeleni pigmenti. Krema je srednje guste teksture, odgovara skoro svim tipovima kože osim masnoj iz razloga što  je bogatije, hidratantnije teksture. Zelena, gusta boja kreme prilikom razmazivanja i upijanja, potpuno nestaje, zeleni pigmenti se stope s kožom lica i ublažavaju crvene dijelove pa je time ono manje vidljivo. Veliki plus je UV zaštita SPF 25.
SASTOJCI:
CIJENA: 175 kn-50 ml
AntiREDNESS noćna krema protiv crvenila:

OPIS PROIZVODA: Posebno razvijena krema za intezivno ublažavanje crvenila kože lica. Smiruje nadraženu kožu, formulacija s minimalnim brojem sastojaka (ukupno 13)

TEKSTURA, DJELOVANJE: Od ove kreme sam najviše očekivala i nisam se razočarala. Znate li onaj osjećaj kronične iritacije kao da ste se opekli na suncu pa koža steže, pecka, ljušti se i crveni? Takvi simptomi su kod mene vrlo česti, ponekad ničim izazvani a ponekad agresivnim sastojcima protiv bora koje često koristim. Pitanje je što tada staviti na lice? Ova noćna krema je jedan od odgovora, bogate ne preteške teksture, brzog upijanja ali u danima akda sam posebno crvena, nanosim deblji sloj na crvena mjesta(obrazi i nos). Već nakon upijanja osjetila sam značajno olakšanje, manju svrbež a ujutro je koža bila skoro potpuno umirena. Naravno, crvenilo je i dalje tu, ali značajno smanjeno već kroz nekoliko večeri. Moram napomenuti da sam tokom dana koristila dnevnu kremu iz ove linije pa je vjerojatno spoj dnevne i noćne kreme učinio da je rozacea mirovala. Iskreno, noćna krema iz nekadašnje Eucerinove AntiRedness linije mi je bila favorit dugo vremena, ne sjećam sesastojaka ali nova verzija je jedako dobra ako ne i bolja.
SASTOJCI:
CIJENA: 175 kn-50 ml

ZAKLJUČAK: Rozacea, kuperoza, dermatitis, alergije, osjetljiva koža, crvenilo lica su bolesti koje teško možemo izliječiti. Jedan od faktora je po meni stres koji aktivira sve simptome kao i način života i prehrana, no ono što možemo napraviti je pravilna njega i odgovorno ponašanje prema koži. Eucerinove linije Ultra SENSITIVE i AntiREDNESS su moja velika preporuka za sve koji se bore s dosadnim konstantnim ili povremenim simptomima poput crvenog nosa i/ili obraza, ljuštenja kože, svrbeži i peckanja. Pomažu da se simptomi smanje, smiruju kožu i štite od nadraživanja s kojima se osjetljiva koža svakodnevno bori. Ipak, pripazite na ostatak rutine, izbacite agresivne i nepotrebne sastojke u dekorativnim proizvodima, redovito mažite kožu čime ju štitite od sve većeg zagađenja i vanjskih utjecaja. Meni osobno favoriti su losion za čišćenje, UltraSENSITIVE fluid i AntiREDNESS noćna krema iz razloga što najbolje odgovaraju mojem tipu kože i time su zaslužili poštene recenzije nakon malo dužeg korištenja.
*PR UZORCI

Borite li se poput mene s crvenilom lica i osjetljivom kožom? Koji proizvodi su vam najzanimljiviji?
P.S. Eucerin Hrvatska uskoro ima za Vas iznenađenje :)

Oznake: , , , ,