[RECENZIJA] DERMALOGICA OVERNIGHT RETINOL REPAIR


Ukoliko ste redoviti posjetitelji ovog bloga onda znate da puno pišem o sastojku zvanom retinol kojeg smatram najjačim anti-age sastojkom uz naravno odgovarajuću i redovitu njegu. Više o retinolu možete pročitati u ovom postu a na blogu postoji više recenzija raznih retinolastih proizvoda. Ja osobno koristim retinol dugi niz godina i nikada ga ne preskačem a obzirom da sam na recenziju dobila jedan poseban proizvod odlučila sam ga testirati na svojoj majci. Naime, moja majka ima 60 godina, nikada nije koristila retinol niti bilo koje konkretne anti-aging tretmane i proizvode. Njena koža je poput moje; jako osjetljiva i pati od rosacee pa sada znate na koga sam naslijedila svoju "divnu" crvenu kožu :D Majčina njega se sastoji od umivanja u mlakoj vodi i jedino što ponekad stavi je hidratantna krema. Prije recenzije nekoliko riječi o Overnight repair kremi.
OPIS PROIZVODA: Moćna retinolska krema potiče ubrzano obnavljanje stanica kože te preko noći smanjuje znakove zrele i prijevremeno ostarjele kože. Čisti, mikroinkapsulirani oblik retinola potiče sintezu kolagena, ubrzava obnovu stanica i stanični turnover. Moćni peptidi i antioksidativni Vitamin C pomažu u borbi protiv znakova starenja, uključujući neujednačenu boju kože i tamne mrlje. Bioenergizirani kompleks bakra i aminokiselina klinički dokazano smanjuje vidljive bore i učvršćuje kožu. Ova tretmanska krema uključuje i hidratantnu Buffer kremu (15ml) koja pomaže koži da se prilagodi na visokoaktivni oblik retinola. Bez umjetnih mirisa, boja i parabena.
 Mikroinkapsulirani retinol (0.5%) potiče sintezu kolagena, ubrzava obnovu stanica i stanični turnover
• Peptidi potiču sintezu kolagena, tretiraju bore i učvršćuju kožu

• Stabilizirani vitamin C potiče sintezu kolagena, pomaže u bori protiv slobodnih radikala, te posvjetljuje kožu i koči sintezu melanina

• Bioenergizirani kompleks aminokiselina i bakra poboljšava čvrstoću i elastičnost te vidljivo smanjuje bore

• Ceramidi i polisaharidi sprječavaju gubitak vlage i obnavljaju oštećenu hidrolipidnu barijeru

AMBALAŽA, TEKSTURA, NAČIN KORIŠTENJA: U kompletu dolaze dvije kreme od čega je jedna tretmanska sa retinolom (30 ml) i Buffer krema (15 ml) jer je Dermalogica mislila na osobe koje nisu nikada koristile retinol ili imaju jako osjetljivu kožu. Naime, kako sam već pisala , retinol može imati nus pojave kao što su crvenilo, suhoća, ljuštenje pa i pojava akni a osobe koje nisu toga svjesne ili zanemaruju upozorenja krenu naglo sa korištenjem retinola te vrlo brzo odustanu od njega jer krene po zlu i odbacuju tako moćan sastojak misleći da im ne odgovara. Moje mišljenje je da svatko može koristiti retinol ako se pridržava pravila i prati promjene na svojoj koži, osim naravno u slučaju alergije na retinol. Tekstura retinolske kreme je lagana, žućkaste boje dok je Buffer krema nešto gušće i masnije teksture te se zajedno odlično nadopunjavaju.  Overnight repair koristi se prema preporuci Dermalogice prvih tjedan dana na način da se u tri dijela Buffer kreme umiješa jedan dio retinola i potom nanosi navečer na čistu i suhu kožu lica i vrata izbjegavajući područje oko očiju. 
Vrlo je važno da pratite u prvih tjedan dana kako vam koža reagira i ukoliko dođe do crvenila ili isušivanja jednostavno prorijedite korištenje na nekoliko puta tjedno. Nakon sedam večeri miješanja Buffer kreme sa retinolom pod uvjetom da vam je koža odlično reagirala, smanjujete količinu Buffer kreme na dva dijela+jedan dio retinola a potom treći tjedan jedan dio Buffer+jedan dio retinola sve dok ne naviknete kožu na retinol i počnete ga koristiti samostalno. Ove preporuke su individualne i najvažnije je da sami pratite promjene na svojoj koži jer nekome će period prilagodbe trajati duže a nekome puno kraće no poanta je kada krenete koristiti retinol samostalno da to bude količina pola zrna graška za cijelo lice kao što vidite na fotografiji. Za područje vrata upotrijebite jednaku količinu.

Možda vam se čini premalo ali vjerujte, dovoljno je i nemojte povećavati količinu već ravnomjerno istočkajte na čelo i obraze te razmažite. Nakon 30-40 minuta možete nanijeti svoju uobičajenu hidratantnu kremu dok na područje oko očiju nanosimo ionako posebne proizvode. 

KOME JE NAMJENJEN OVERNIGHT REPAIR? Iako je dio Age Smart linije, ovaj tretman nije namjenjen samo borama već i koži koja je siva, umornog izgleda, hiperpigmentacijama, proširenim porama, ožiljcima od akni, koži koja je izgubila tonus i volumen (nakon mršavljenja) i svima koji žele uložiti u godine pred sobom bez obzira na starosnu dob.
PO ČEMU JE OVERNIGHT REPAIR POSEBAN?  Ono što ovaj proizvod čini superiornijim u odnosu na ostale slične proizvode je mikroinkapsulacija čistog retinola radi čega isti odlazi u dublje slojeve kože. Laički rečeno, mnogi proizvodi sa retinolom ne ulaze duboko pod kožu te ostaju na njenoj površini radi čega retinol oksidira i od svega vrlo mali postotak ode tamo gdje nam treba. Ovakvom tehnologijom je postignuto da aktivni sastojci (retinol, c vitamin, peptidi, aminokiseline) prodiru duboko pod kožu i rade ono što im je zadatak a isto tako ovakvom tehnologijom smanjena je mogućnost iritacije .
PRAVILA: 

Za kraj, evo učinka na licu moje majke za vrijeme trotjednog tretmana. Na lijevoj strani fotografije je njeno lice prije korištenja koje je prilično sivo, vapi za pilingom a istovremeno crveno i osjetljivo radi rosacee. Nakon tri tejdna korištenja koža je čišća a bore na čelu prilično pliće u odnosu na početak. Nažalost, moja mama ima jako osjetljive oči stoga na područje oko očiju i dio gdje joj se nalaze mimičke bore nismo ništa nanosili uključujući i okoloočnu kremu pa je stanje jednako. Isto tako možete vidjeti i malu aknu na obrazu nakon trotjednog korištenja retinola što je normalna reakcija jer retinol dubinski čisti kožu na način da izvlaći na površinu sve nečistoće koje čuče pod kožom. Što se tiče nus pojava, nakon dvije večeri osjetila je lagano crvenilo a nakon sedam dana puno glađu i ispoliraniju kožu što je normalno jer retinol radi piling kože. Nastavljamo sa tretmanom pa update očekujte za tri mjeseca.
SASTAV:  Overnight retinol repair: Water/Aqua/Eau, Squalane, Glycerin, C14-22 Alcohols, Caprylic/Capric Triglycerides, Xylitylglucoside, Retinol, Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ceramide 3, Xylitol, Palmitoyl Tripeptide-5, Copper Lysinate/Prolinate, Glucose, Cetyl Palmitate, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Methylglucoside Phosphate, Tetradecyl Aminobutyroylvalylaminobutyric Urea Trifluoroacetate, Lavandula Hybrida Oil, Anhydroxylitol, Magnesium Chloride, C12-20 Alkyl Glycoside, Polysorbate 20, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Aminomethyl Propanol, Ethylhexylglycerin, Linalool, Citronellol, Geraniol, Phenoxyethanol.
 buffer cream: Water/Aqua/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ethylhexyl Hydroxystearate, Butylene Glycol, Cetearyl Ethylhexanoate, Cetyl Caprylate, PEG-8, Stearic Acid, Dimethicone, Cetyl Dimethicone, Glyceryl Stearate, Lactamide MEA, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Sodium PCA, Carbomer, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Aminomethyl Propanol, Ethanolamine, Phenoxyethanol.
CIJENA: Cijena paketa koji uključuje 30 ml retinola+15 ml Buffer kreme iznosi 659,00 kn što je dovoljno za tromjesečni tretman a postoji verzija od 7 ml (154 kn) dostatna za 10 dana u kojem periodu ne možete očekivati posebne rezultate ali možete isprobati kako retinol djeluje na vašu kožu. Moram napomenuti da prve konkretne rezultate možete očekivati vrlo brzo no ovisno o stanju vaše kože; dubini bora i hiperpigmentacija 3 do 6 mjeseci je optimalni period. Dermalogica proizvode možete kupiti u Dermacare centrima (popis), bolje opskrbljenim salonima ili preko web shopa
*PR PROIZVOD

Koristite li retinol ? Jeste li već možda isprobali ovaj proizvod?

Oznake: , ,