[USPOREDBA] URIAGE BARIESUN PROIZVODI ZA ZAŠTITU OD UV ZRAKA

Svi znate koliko zagovaram zaštitu od UV zraka te od samog početka ponavljam kroz postove: SPF, SPF...te mi je jako drago da su mnogi čitatelji ovaj savjet usvojili te ga počeli primjenjivati. Dakle, kao zagovarač zaštite veliki mi je  izazov predstaviti proizvode kojima je namjena zaštita. Zašto je tolika bitna i sve o UV zaštiti možete pročitati klikom na ovaj link.

Danas vam donosim usporedbu jednog od vodećih brendova kada je u pitanju zaštita od UV zraka: Uriage koji je usmjeren zaštiti osjetljive kože.
U liniji BarieSUN vrlo je širok asortiman za svaki tip kože no kako izabrati pravi proizvod nadam se da će vam ova usporedba biti od koristi.
URIAGE BARIESUN KREMA ZA OSJETLJIVU KOŽU BEZ MIRISA SPF 50+
OPIS: Osigurava potpunu zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala te sprječava suhoću kože. Formula bez mirisa i parabena, hipoalergeno.
SASTOJCI:
CIJENA:119 kn-50 ml
MOJ DOJAM: Radi se o laganoj, nemasnoj teksturi koja se brzo upija u kožu no ostavlja lagani film kod osoba s mješovitom kožom tako da je dobar izbor za normalnu i suhu kožu.  Miriši ljetno, odnosno miris podsjeća na plažu i more te se ne zadržava dugo na koži. Kao podloga za makeup dobro funkcionira mada je moja preporuka korištenje pudera u kamenu ili prahu kako se lice ne bi isuviše sjajilo.
Ambalaža je praktična i higijenska te stane u bilo kakvu kozmetičku torbicu bez zauzimanja isuviše prostora.
URIAGE  BARIESUN KREMA ZA OSJETLJIVU KOŽU SPF 30
OPIS: Osigurava potpunu zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala. Formula s vrlo visokom zaštitom, fotostabilna, bez parabena.
SASTOJCI: 
CIJENA: 114 kn-50 ml
MOJ DOJAM: Iako na prvu ima vrlo sličnu teksturu poput gore opisane, ipak se radi o nešto lakšoj teksturi poput fluida. Na mojoj mješovitoj koži upija se u potpunosti kroz pet minuta te ne ostavlja nikakav sloj ali niti mat finiš. Lice izgleda normalnog sjaja no u slučaju masne kože ipak je potreban matirajući puder. Obzirom da se ja jako znojim pa ljeti biram jako lagane teksture, ovaj proizvod bi bio moj favorit glede osjećaja na koži. Kod suhe kože potrebno je nanijeti hidratantnu kremu ili serum ispod ovog proizvoda jer ne hidratizira no to mu niti nije namjena.
URIAGE BARIESUN MLIJEKO ZA OSJETLJIVU KOŽU SPF 30+
OPIS: Osigurava potpunu zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala. Formula s vrlo visokom zaštitom, fotostabilna, bez parabena. Za lice i tijelo.
SASTOJCI: 
CIJENA:148 kn-100 ml
MOJ DOJAM: BarieSun mlijeko je jako slične teksture poput kreme za osjetljivu kožu spf 30 s tom razlikom da je više gelasto i sa lakoćom se razmazuje. Karakteristične je žućkaste nijanse poput ostalih Bariesun proizvoda kao i mirisa koje instant baca na plažu. Na koži ne ostavlja ljepljiv osjećaj niti tragove tako da nema straha od mrlja na kupaćem kostimu ili odjeći. Veliki je plus što se može koristiti i na licu pa je time najekonomičnije pakiranje posebno za ljetovanja i boravak u prirodi.

URIAGE BARIESUN MINERALNA KREMA SPF 50+
OPIS: Preporuča se za osjetljivu kožu na kemijske filtere, mirise i konzervanse. Osigurava potpunu zaštitu od UVA i UVB zraka, slobodnih radikala. Formula s vrlo visokom zaštitom, fotostabilna, bez parabena.
SASTOJCI: 
CIJENA:124 kn-50 ml
MOJ DOJAM: Nadam se da ste naučili razliku između kemijskih i mineralnih filtera a ukoliko niste, pročitajte u ovom postu. Dakle, jako osjetljive osobe (rosacea, dermatitis, ekcemi..) i djeca trebaju koristiti mineralnu zaštitu iz razloga što takva "stoji" na koži odnosno stvara film protiv UV zraka za raliku od kemijske koja se upija te može prouzročiti neželjene reakcije na takvoj koži. Uriage u svom asortimanu nudi mineralnu zaštitnu kremu koja je na prvu bijela i gusta za razliku od gore opisanih proizvoda no nanošenjem na kožu ne ostavlja bijelu boju ali ostavlja film na koži što je očekivano obzirom da se radi o fizičkoj zaštiti koja jel, fizički štiti. Moja preporuka ovog proizvoda ide kod  jako osjetljive i suhe kože jer na masnoj koži neće najbolje funkcionirati. Kao podloga za puder najbolje surađuje ponovno s puderima u prahu ili kamenu jer posvjetljuje tekuće pudere na koži.
BARIESUN BALZAM ZA UMIRENJE KOŽE NAKON SUNČANJA
OPIS: Za umirenje kože nakon sunčanja, trenutačno osvježava i hidratizira zahvaljujući bogatim hidratantnim sastojcima.
SASTOJCI: 
CIJENA:138 kn-150 ml
MOJ DOJAM: Koliko se god štitili, sunce je neumoljivo i zato svatko treba imati proizvod koji umiruje kožu nakon sunčanja. Uriagov balzam je polu-guste teksture koja se lako razmazuje a do potpunog upijanja treba pričekati oko deset minuta. Očekivano kada je riječ o balzamu stoga je moja preporuka koristiti ga prije spavanja kako bi se koža regenerirala tijekom noći od posljedica sunčanja. Na koži je lagano masnjikav i daje prekrasan sjaj, mogu samo zamisliti kako će to lijepo izgledati kada koža dobije preplanulu boju. Miris je ugodan, ljetni i suptilno ostaje duže vrijeme na koži.
Ne bih ga preporučila za korištenje na licu jer bi mogao počepiti pore no za tijelo uključujući vrat i dekolte je zaista vrlo ugodan i koristan proizvod.
URIAGE BARIESUN ZAŠTITNI STICK ZA USNE SPF 50+
OPIS: Učinkovito štiti od UVA i UVB zraka. Vodootporno.
CIJENA:59 kn
MOJ DOJAM: Svaka žena zna kako je važno zaštiti usnice kao i kožu oko njih te u tu svrhu kupujemo proizvode za zaštitu poput ovog sticka. Isprobala sam razne slične proizvode sa visokim SPF-om te vrlo često bila razočarana jer su ostavljali bijele ili sive tragove na usnicama. Moram vas razveseliti i napisati da je ovaj stick potpuno proziran, ne ostavlja nikakve tragove na usnama pa je time pogodan kao podloga za ruževe a uz to čini usnice sočnim i sjajnim tako da je ovo trenutno najbolji zaštitni stick koji sam probala.
Uriage proizvode možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama ili u Formasana trgovini, Teslina 13, Zagreb
*PR PROIZVODI
** za masnu, problematičnu kožu, topla preporuka zaštitni proizvodi iz Uriage Hyseac linije koja je namijenjena upravo takvom tipu kože.


Nadam se da ste već krenuli sa korištenjem visokog SPF-a. Pišite mi sa kojim proizvodima ćete se družiti u narednim mjesecima.

Oznake: , , , , , ,