ELVISTRA PRIRODNA KOZMETIKA


Moju ljubav prema prirodnoj kozmetici mogli ste primjetiti prateći ovaj blog, no kada kažem prirodna kozmetika onda mislim na pravu prirodnu kozmetiku pa ako još niste sigurni kako ju prepoznati, predlažem da pročitate ovaj post.

U današnjoj ponudi koja je, složiti ćete se sa mnom, zaista raznolika i svašta se prodaje pod prirodno, presretna sam da vam mogu predstaviti jedan novi brend na tržištu koji me je osvojio svojom kvalitetom proizvoda a potom i pričom.
Za početak nekoliko informacija o brendu: Elvistra je projekt koji je okupio nekoliko Istarskih ekološki čistih proizvođača te tim čine stručnjaci na području fitoterapije, apiterapije, medicine itd.
Više o brendu i njihovoj ideji te proizvodima možete pročitati na službenoj stranici Elvistra .
U svom asortimanu nude razna rješenja putem proizvoda širokog spektra djelovanja, ručno rađenih od ljekovitih biljaka ubranih na ekološki očuvanom području Istre i okolice te su svi proizvodi, naravno bez parabena, teških metala, umjetnih mirisa i boja, sls-a, formaldehida, 1.4-dioksana itd.
Štiteći organizam od štetnih utjecaja okoline naš najveći organ koža je, od svih organa, najpodložnija promjenama i starenju, ali ujedno i jedina sa vidljivom sposobnošću prirodne samoobnove u uvjetima trajne preventivne njege. Vanjski sloj epidermis, dnevno odbacuje stotine milijuna odumrlih stanica, dok srednji sloj kože, dermis svojim metabolički aktivnim stanicama omogućava prirodnu obnovu epidermisa sustavno koristeći sastojke i metabolite iz hipodermisa, unutarnjeg sloja kože koji joj potrebne sastojke crpi i osigurava iz hrane.  Sve što koža ne dobiva iz hipodermisa , dakle "iznutra" i gubi stresnim utjecajem okoline, potrebno joj je nadoknaditi u obliku kvalitetne njege sa koži prepoznatljivim nutrientima i djelotvornim sastojcima "izvana". U protivnom koža ubrzano gubi svoje vitalne funkcije i elastičnost, postaje mlohava, hrapava, perutava, istanjena i naborana sa sklonošću odlaganja intoksiciranih naslaga u olabavljenom veznom tkivu što dodatno generira njezino prirodno starenje.
Za razliku od toga prirodna kozmetika i danas podrazumijeva izradu pripravaka  od sastojaka prirodnog podrijetla, na tradicionalan način u malim serijama (ono što imaju svi naši proizvodi). Prirodna kozmetika ne sadrži emulgatore, antioksidanse, stabilizatore i agresivne konzervanse jer se oni već obično nalaze u prirodnom sastavu odabranih sirovina, baš kao i djelatne tvari. 
Nakon uvoda, vrijeme je da vam pokažem koje sam proizvode isprobala iz asortimana te kakvi su moji dojmovi.

PILING ZA TIJELO OD SMILJA

OPIS PROIZVODA: Ovaj piling za tijelo sadrži imortelle eterično ulje i čistu morsku sol iz Jadrana bogat mineralima. Ona podiže mrtve stanice kože i ima aromatičan imortelle miris. Imortelle piling za tijelo uklanja mrtve stanice kože i ostavlja kožu mekom i glatkom. Također stimulira mikrocirkulaciju kože.
CIJENA: 52 kn (300 gr)
SASTOJCI: sodium chloride, magnesium sulfate, olea euripaea oleum, butyspermum parkii, Helichrysum Italicum herba, Helichrysum Italicum essentials oleum.

AMBALAŽA, MIRIS, DJELOVANJE: Piling sa smiljem, smješten je u staklenu teglicu širokog otvora koji omogućava lako vađenje proizvoda. Prvo što mi je privuklo pažnju kada sam otvorila proizvod su cvjetovi smilja koji se između ostalog nalaze u sastavu. Iskreno, nikada nisam imala niti probala piling koji sadrži pravo bilje i zaista me ugodno iznenadio je kompletan sastav. Naime, prirodni pilinzi koje sam do sada imala prilike isprobati obično su sadržavali sol plus ulje no ovdje se vidi da je autor pomno birao sastojke ubacivši osim maslinovog ulja i shea maslac. Miris pilinga je aromatičan, po smilju što ne čudi jer ovaj piling osim cvjetova, sadrži i eterično ulje smilja. 
Redovan piling, važan je dio njege tijela jer njime uklanjamo odumrle stanice čime koža postaje glatka što je posebno bitno sada kada nastupe ljetni mjeseci te koža obično bude suha i dehidrirana radi znoja i prečestog tuširanja. Tekstura pilinga je gusta, nije premasna tako da je meni osobno dovoljna jedna jušna žlica proizvoda kojeg utrljam u mokro tijelo, naravno ispod tuša te kružnim pokretima istrljam čitavo tijelo najviše se bazirajući na suhe dijelove poput koljena i laktova. Lako se ispire a nakon korištenja, nije mi potrebna  nikakva dodatna njega jer je koža nahranjena. 
Mislim da je piling za tijelo sa Smiljem rijedak na tržištu, posebno ovakvog sastava te iako je namijenjen svim tipovima kože, ja bih dodala da je posebno dobar za sportaše i planinare jer je smilje jedno od najpoznatijih sastojaka protiv hematoma (modrica) a čista morska sol iz Jadrana prebogata mineralima koji opuštaju mišiće. 

PRIRODNI MASLAC ZA SUNČANJE SPF 40
OPIS PROIZVODA: Lila maslac za sunčanje sadrži isključivo prirodne biljne sastojke. Baza su mu prirodna ulja i maslaci: shea maslac, ulje čileanske maline, kakosovo ulje te rižino ulje. Sadrži odabrane biljne supstance i minerale koji stvaraju prirodni filter (SPF 40) koji štiti kožu od štetnog djelovanja UVA i UVB zraka. Koža time postupno i ujednačeno dobiva lijep brončani ten.Obilato nanesite na tijelo 20 min prije sunčanja, zatim svaka 2 sata te nakon kupanja.
Za osjetljivu kožu, pogodno i za djecu sklonu dermatitisu, ekcemima i psorijazi.
·                     visoka UVA/UVB zaštita od sunca uz pomoć prirodnih sastojaka
·                     hidratantna i umirujuća
·                     bogata antioksidansima za zaštitu kože od oštećenja
·                     vodootporno, bez da zatvara pore
·                     pomaže zadržavanju vlage u koži što daje veću dugotrajnost postignutoj boji.


CIJENA: 94 kn (150 gr)
SASTOJCI: butyrospermum parkii, rubus ideaus oleum, cocos nucifera, oryza sativa oleum, squalane, titanium dioxide, zinc oxide, porphyra umbilicalis extract, glyceryl stearate, potassium stearate, calendula officinalis, aloe barbadensis leaf juice, aqua, lavandula angustifola, glycerol, xantan gum, panthenol, allantoin, cotton flower extract, tocoferoles, benzyl alcohol, dehydoacetic acid



AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Ambalaža proizvoda je jednostavna i praktična a kako se radi o proizvodu za sunčanje, vrlo će lako stati u bilo kakvu torbu. Tekstura je gusta ali lako maziva i neću napisati da je potrebno malo proizvoda jer je ovo nešto što se treba obilno mazati prije izlaganja suncu pa adekvatnim mazanjem, predviđam mu vijek trajanja oko mjesec dana ukoliko se maže cijelo tijelo. Na koži se brzo upija i ne ostavlja mastan "burek" izgled tako da svakako niste prikovani za ručnik iz straha da ne zamastite sve oko sebe uključujući kupaći kostim. Radi ovih karakteristika jako sam ga brzo zavoljela i kao svakodnevnu njegu bez obzira na sunce jer osim što se super upija, ostavlja kožu dubinski nahranjenom. Mirisa nema, barem ga ja ne detektiram što je meni sasvim ok jer ne mora baš sva kozmetika za sunčanje mirisati na kokos i plažu uglavnom zahvaljujući dodanim parfemima. Moram prokomentirati sastav i ponovno autoru reći svaka čast jer eto, svima je poznato da ulje čileanske maline sadrži najveću UV zaštitu a tu su i fizički faktori zinc oxid i titanium dioksid divno ukomponirani u ostala vrijedna ulja i maslace. Potpuno pogođen proizvod ako mene pitate, a moj savjet je da ga upotrijebite i na kosi prilikom boravka na suncu. Isprobala sam i na taj način te nakon pranja kose, uopće nije bio potreban balzam za njegu.

KREMA OD RUŽE

OPIS PROIZVODARuža je od uvijek bila kraljica kozmetike. U kremi od ruže objedinjena su harmonizirajuća i revitalizirajuća svojstva ruže. Hidrolat ruže kao i njeno eterično ulje regeneriraju i zaštićuju kožu te je omekšavaju. Ulje sjemenki grožđa lagano je i gotovo bezmirisno ulje fine konzistencije. Brzo se upija, jača elastičnost i mekoću kože. Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Ima i protuupalno djelovanje te djeluje kao adstringent. Krema od ruže je snažna, ali istovremeno nježna i lagana. Pomaže spriječiti nastanak bora te jača staničnu obnovu.
Preporuča se kod masne, zrele i osjetljive kože.
CIJENA: 119 kn (50 ml)
SASTOJCI: vitis vinfera oleum, rosa damascena hydrosol, aqua, glycerol, potassium palmitoyl hidrolyzed oat protein, behenyl alcohol, paim glycerides, sodium stearoyl glutamate, sucrose palmitate, panthenol, tocopherols, rosa damascena essentials oleum, benzyl alcohol, dehydroacetic acid, allantoin.


AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Ružu kao sastojak u kozmetici izuzetno cijenim jer imam dosta iskustva te sam se uvjerila koliko (pravo ulje od ruže) djeluje protuupalno, posebno kod dermatitisa ali i kod borbe protiv bora. Krema dolazi u higijenskoj bočici koja dozira kremu pomoću pumpice. Meni osobno je jedan stisak pumpice bio dovoljan za kompletno lice plus još pola potiska proizvoda za vrat. Tekstura je na prvi pogled gusta no lako maziva te se upija momentalno a vlasnica sam mješovite kože. Moram priznati da me taj segment jako iznenadio te sam odmah shvatila da će odlično funkcionirati  u ljetnim mjesecima u sklopu noćne njege. Miris je intenzivan, prirodan miris prave ruže koji dolazi iz ulja a ne parfema te se ne zadržava na koži. Još jedna, meni bitna stvar je sastav jer drago mi je da ova krema ne nosi samo naziv po ruži već ju doista i sadržava. Moja preporuka ide osjetljivoj koži, posebno sklonoj dermatitisu, mješovitom, normalnom i masnom tipu. 
SMILJE BALZAM
OPIS PROIZVODA: Smilje je tipična mediteranska biljka vrlo aromatičnog mirisa te izvanrednih svojstava protiv starenja kože. Njegov francuski naziv je immortelle – besmrtna. Zovu ga i “eliksirom mladosti”, od davnine smilje se koristi za mnoge kožne bolesti. Balzam smilja revitalizira, regenerira, pomlađuje suhu i zrelu kožu. Potiče proizvodnju kolagena pa smanjuje bore i ožiljke. Umiruje nadraženu kožu pa se koristi za kožu sklonu crvenilu i kapilarama. Djeluje antikoagulantno te pojačava apsorpciju hematoma, a koristi se i za tretman proširenih vena i flebitisa. Miris smilja djeluje povoljno i na naše emocije, pa se ističe i njegova sposobnost da vrača snagu umu koji je iscrpljen od stresa.
CIJENA: 44 kn (60 gr)
SASTOJCI: oryza sativa oleum, buthyrospermum parkii, helichrysum italicum, cera flava, tocopherols


AMBALAŽA, MIRIS I MOJ DOJAM: Kako sami naziv govori, radi se o balzamu krute teksture i kao takav se koristi u vrlo maloj količini. Proizvođači navode široku namjenu: protiv bora, suhoće, za liječenje rana i ogrebotina, tretiranje ožiljaka, modrica, proširenih vena, nakon brijanja i depiliranja itd. Dakle, radi se o biljnom, potpuno prirodnom melemu zelene boje koja potiče iz biljaka dok je miris po smilju, ne suviše intenzivan i vrlo opuštujuć. Ja osobno jako volim ovakve proizvode i gledam na njih više kao dio kućne ljekarne nego na kozmetiku jer uvijek se nažalost nađe nešto što treba tretirati. Tako u zadnje vrijeme, dolaskom toplijih mjeseci počinje kaos za moja stopala. Naime, uvijek kada uskočim u ljetne sandale i obuću događaju mi se žuljevi, rane i natisci stoga sam ovaj balzam iskoristila upravo u tu namjenu. Nakon kupke za stopala, obilno sam namazala sva moja oštećena područja na stopalima i dok ovo pišem, razmišljam da zaista ne znam više što nositi a da se ne događaju ovakvi problemi; namazala bih u tankom sloju Smilje balzam i do jutra su rane i crvena područja postala znatno manja. Osim na stopalima, Smilje balzam koristim na laktovima, koljenima a kako sam se uvjerila u moć smilja kao antikoagulanta, trenutno ovaj proizvod mažem na modrice na nogama nastale kao posljedica vožnje biciklom. 


Sve navedene proizvode možete naručiti preko internet portala: www.elvistra.com , gdje uz svaki proizvod stoji opis, za što se koristi i na koji način a možete ih pratiti i na službenoj Facebook stranici.
*PR PROIZVODI

Jeste li isprobali nešto iz asortimana Elvistre? Koji proizvod vam je najviše privukao pažnju?



Oznake: , , , , , , ,