AVENE CLEANANCE EMULZIJA SPF 50 + DARIVANJE

Nije tajna koliko volim Avene kozmetiku i kada je u pitanju SPF zaštita, ovo je brend kojeg sam najčešće koristila. Iako je moja koža mješovita, ljeti uvijek koristim emulzije ili fluide iz razloga što stvaraju laganiji osjećaj na licu, ali i manje čepe pore.
Avene  emulziju spf 50 sam kroz više postova spominjala kao jednu od najdražih zaštitnih emulzija a danas vam predstavljam novitet : Cleanance emulzija spf 50
OPIS PROIZVODA: Riječ je o hidratantnoj i matirajućoj emulziji koja osigurava njegu masne kože sklone nepravilnostima pružajući istovremeno i vrlo visoku zaštitu od štenog UVA i UVB zračenja zahvaljujući kombinaciji zaštitnih faktora maksimalnog spektra apsorpcije. Snažan antioksidans pre-tokoferil štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala, dok cink glukonat djeluje protuupalno. Monolaurin je zadužen za reguliranje lučenja sebuma, dok Avéne termalna voda dodatno umiruje kožu. „Dry touch“ vodootporna tekstura jamči trenutno upijanje i matirajući učinak te ne ostavlja bijeli trag na koži. Proizvod je fotostabilan te ne sadrži silikone,alkohol i parabene.

PAKIRANJE, MIRIS, TEKSTURA: Emulzija dolazi u plastičnoj tubi s dozatorom na pumpicu što je vrlo higijenski, lako se doira i ne stvara nered. Tekstura emulzije je srednje gustoće, nešto između kreme i emulzije, lagana i na mojoj koži se upija kroz nekoliko minuta. Ne ostavlja bijele tragove iako je bijele boje pa samim time pogodna kao podloga za puder. Moram naglasiti da ja ljeti koristim isključivo mineralne pudere u prahu ili kamenu tako da isti ne oksidiraju nakon ovog proizvoda. 


Što se tiče matiranja, moju masnu T zonu drži pod kontrolom nekih dva sata ako ne koristim puder u kamenu što mislim da je zaista uspjeh po ovim visokim temperaturama kada se jednostavno sve otopi i sklizne s lica. A sada najvažniji segment a to je ponašanje na aknastoj koži. Poput mnogih, i moje lice ljeti prilično poludi i pojavljuju se akne što nije čudo jer topao zrak širi pore u koje lakše ulaze bakterije. Činjenica da i zaštitni proizvodi prilično doprinose razvoju akni natjera vas da dobro razmislite što ćete koristiti tokom ljeta. Cleanance emulzija sadrži sastojke koji djeluju na komedone poput cinka kojeg moja koža obožava kada su u pitanju prištići i upalni procesi tako da sam prezadovoljna učinkom, odnosno činjenicom da nije izazvala niti jednog neželjenog stanovnika na licu. Iako je namijenjen masnoj i problematičnoj koži, ovaj proizvod mogu koristiti i osobe s normalnom i mješovitom kožom pa u tom slučaju predlažem upotrebu hidratantnog seruma ispod emulzije. 
CIJENA: 148,67 kn (50 ml)

Kod masne i problematične kože, bitna je i daljnja njega, prvenstveno čišćenje. Avene preporučuje posebne namjenske proizvode poput  micelarne vode i Cleanance gela za umivanje. Ovaj gel sam više puta ponovila, posebno u ljetnom periodu jer odlično uklanja suvišan sebum i nečistoće, a osim za lice, koristim za leđa i dekolte jer me na tim područjima ljeti napadnu prištići od znoja. 


Kao završetak njege, Avene u svom asortimanu nudi više proizvoda za njegu masne i nečiste kože a kako sam ja u kategoriji "problematična koža u odrasloj dobi", tako je TriAcneal EXPERT emulzija najbolji izbor za mene. Radi se o emulziji koja pomaže uklanjanju mitesera, proširenih pora i akni no kako sadrži retinaldehid, koristi se isključivo navečer. Trenutno ovu emulziju koristim na T zoni kao i na dekolteu ali detaljnu recenziju tipkati ću vam kroz mjesec dana kada dobro isprobam da mogu donijeti konačan dojam. 

Za kraj, vrijeme je za iznenađenje :) U suradnji s Avene Hrvatska nagrađujem tri čitatelja s novom Avene Cleanance emulzijim za zaštitu sunca.


Kako osvojiti nagradu?.

Dobitnice nagrada su Maja Stresak, Petra Bolić i Helena Martinčević

Oznake: , , , , ,