AVON LIFE BY KENZO TAKADA FOR HER AND HIM

Prošlog mjeseca imala sam priliku i čast prisustvovati na dva eventa povodom lansiranja novog Avonovog mirisa koji je nastao u suradnji sa poznatim dizajnerom Kenzo. 
Osobno volim Kenzo mirise, i prva pomisao na poznatog dizajnera jest cvijeće i veseli dizajn bočica cvjetnih motiva. Kenzo suradnja sa Avonom rezultirala je mirisom jednostavnog naziva Life koji su aktualni u najnovijem Avonovom katalogu.
Ženska verzija stiže u jednostavnoj bočici vrlo zanimljivog čepa u obliku cvijeta. Kada bih morala opisati miris u dvije riječi, bile bi cvijeće i energičnost. Gornjim notama dominiraju citrusi koji su pomalo "suhi" i "štipaju" nos, a već nakon nekoliko minuta dopiru cvjetne note ljubičice, božura i cvijeta trešnje, s time da je ljubičica daleko dominantnija. Bazne note poput irisa i pačulija, daju neznatnu težinu mirisu, i nisu u prvom planu,.jer, ovo je, ipak, prava pravcata cvjetna bomba!  Ujedno i odličan predstavnik parfemskog roda, poznatijeg kao: "fresh" - jedinica za dobar osjećaj, za osjećaj radosti, specifične i tipične parfemske slatkoće, lagano puderastog štiha. Moram priznati da je ovaj miris doista objedinio dva giganta: Kenzo cvjetni, lepršavi potpis, ali sa brutalnom postojanošću na koju smo navikli kod Avonovih parfema. 
Kenzo Life for woman svidjeti će se ženama koje vole cvjetne note, meni osobno, Life je dnevni miris i parfem za trenutke kada želim svježe mirisati. Neka vas ne zbuni njegova oštrina na početku jer već nakon nekoliko minuta postaje nježniji, puderastiji i sjedinjen s kožom i kosom.
Muška verzija Life by Kenzo mene je osobno više oduševila od ženske verzije. Na stranu činjenica da sam više "gurmanski" nego "cvjetni" tim, za mušku verziju, Kenzo se odlučio na drvenaste note poput čempresa i bobica kleke mada se i ovdje nalaze cvjetne note ljubičice koje ne dominiraju. Kada sam njušila ovaj miris, nešto me neobično posebno privlačilo, neka nota koja daje toplinu i onaj osjećaj "daj da te zagrlim". "Krivac" su bazne note mošusa i irisa koje se provlače kroz svježinu početnog čempresa, a cjelokupnoj kompoziciji daju snagu, muškost i toplinu sa mrvicu slatkoće koju jako volim osjetiti u muškim mirisima. Extra kvalitetan miris, po svim parametrima i kriterijima gledano; sillage, postojanost, intenzitet, karakter, osobnost, sve je tu. Tipično muški (nažalost, teško ga žena može iznijeti na sebi); nenametljiv, ali tu je, zapljuskuje u valovima kroz sate ne dozvoljavajući da ga se zaboravi.

Trenutna promotivna cijena:
Ženski EDP 50 ml: 185 kn
Muški EDT 75 m: 159 kn

Probali novi Life miris? Kakvi su vaši dojmovi?

Oznake: , , , ,