KAKO SE NANOSI SERUM ZA LICE POWERED BY AVON


O serumima za lice napisala sam brdo postova koje možete pronaći na blogu, i svi koji me prate znaju da ovu vrstu proizvoda jako volim i koristim. Svi znamo da su serumi koncentrati i potpora kremicama, ali mnogo pitanja primam upravo oko korištenja istih. 
Danas sam odlučila odgovoriti na učestala pitanja u vezi korištenja seruma i pomoći vam kroz post kako ih koristiti i birati.

DA LI SU SERUMI POTREBNI? 
Ovisno o stanju kože, ako se pojavljuju pvi znakovi starenja, dehidracija, suhoća i jednostavno osjećate da sama krema nije dovoljna, vrijeme je da uvrstite serum u svoju njegu.
KAKO BIRATI SERUME ?
Nakon što ste odredili svoj tip i stanje kože (link), izabrali odgovarajuću teksturu kreme, vrijeme je za izbor seruma.
Serumi se biraju prema namjeni: hidratacija, bore, matiranje,  vraćanje blistavosti, ujednačavanje tona kože, mrlje i povratak izgubljene ravnoteže lipida (masnoća) suhoj koži.

KAKO SE KORISTE SERUMI ZA LICE?

1. Prva i osnovna stvar je čisto lice. Znači, nakon čišćenja i toniziranja počinjemo s upotrebom seruma. Vrlo je bitna i ambalaža, a s obzirom na to da ću vam korake pokazivati na Avonovoj vojsci seruma koji su uglavnom pakirani u Airless bočice s doziranjem na pumpicu, pokazat ću vam svoj način.
Inače, ovakvo pakiranje seruma i ostalih proizvoda je uvijek dobrodošlo jer sadržaj ne dolazi u doticaj sa svjetlošću i kisikom koji mogu uništiti aktivne sastojke. 
2. Serumi se nanose u malim količinama, neki kažu nekoliko kapi, ja ću napisati dve-tri pumpice jer nemojte zaboraviti da je i vrat dio lica koji zaslužuje da ga počastite serumom.
Količina varira, ovisno o stanju kože i neki će obično reći: "ljepljiv mi je serum", "masna sam iza korištenja" ili "kao da nisam ništa stavila". Sve te primjedbe puno ovise o činjenici koliko ste proizvoda upotrijebile i uvijek je bolje krenuti s manjom količinom, te pojačavati dozu ukoliko osjetite da vam je potrebno više. 
3. Nakon laganog i nježnog umasiravanja seruma pričekajte 5-10 minuta da se serum potpuno upije i nakon toga provjerite elastičnost kože. Osjetite li da je koža elastična i hidratizirana, nema potrebe za daljnjom kremom. U suprotnom slučaju, osjećate da vam nedostaje još vlage, iznad seruma nanesite dodatnu hidratantnu kremu.

4. Serumi protiv bora mogu se nanositi direktno na bore, te nakon 10 minuta nanosi se uobičajena krema. Naravno, nigdje ne stoji da se takvi serumi ne mogu koristiti na cijelom licu, ali nepotrebno trošite proizvod, namjena im je smanjivanje udubljivanja bora.

5. Serumi protiv hiperpigmentacija i ujednačavanje tona kože nanose se direktno na mrlju ili na cijelo lice. Ja osobno imam dvije manje mrljice pa takve serume koristim nanoseći izravno na mrlje, ali naravno takav serum možete koristiti i na cijelom licu.

6. Uljni serumi ili ulja za lice koriste se u kapima i na vlažnom licu. Namjena im je povratak lipida, izgubljenog sjaja i hidratacija. Vrlo je važno da s ovakvim proizvodima krenete koristeći nekoliko kapi, jer nije poanta da sjajite, budete nauljeni već da se dobro upije i ostavlja svjež osjećaj. Meni osobno iza ovakvih proizvoda nije potrebna krema (mješovita koža), no nakon 10 minuta od apliciranja, slobodno možete nanijeti omiljenu kremu ako osjećate potrebu.

PRAVILA KOD SVIH SERUMA?



KADA MI JE SERUM POTREBAN?

Jednostavno kada osjetite potrebu i primjetite da je licu potrebna doza visokokoncentriranih seruma. Dobne granice jednostavno nema. 

MORAM LI SERUM KORISTITI SVAKI DAN?
Kako sam napisala na početku, serumi su pomagači kremama i koncentrati ovisno o namjeni. Serum nije nužno upotrebljavati svaki dan, ali za dugoročne promjene potrebno je koristiti barem jdnom dnevno. 
SERUM MI SE "TRUSI" SA LICA?
Vrlo jednostavno, ili ste ga nanijeli preveliku količinu,  pa se višak "ruli" sa kože, ili jednostavno ne surađuje s vašom kožom. Zato su odlični testeri pomoću kojih nećete vidjeti učinak, ali ćete vidjeti suradnju s vašom uobičajenom njegom.

U ovom kratkom videu pokazala sam vam način korištenja pomoću Avonovih seruma i ukratko objasnila sve što sam vam napisala.

Korišteni proizvodi: 
Anew Essential Youth Maximising serum (recenzija), vodenaste teksture i odličan za dodatnu hidrataciju i prve bore.
Anew Clinical DSX-7 Multi Tone Skin Correction koji se može nanositi na cijelo lice i vrat ili samo na problematična mjesta. Ukoliko ga koristite na cijeloj površini lica, ne preporučujem dodatnu kremu za masnu i mješovitu kožu,  jer sam po sebi dovoljno hidratizira.
Anew Clinical PRO+ Line Corrector serum koji se nanosi direktno na bore i nakon pet do deset minuta krema za Anew Reversalist.
Nutraeffects Miracle Glow lagano ulje pogodno za osjetljivu kožu.
Savjet: možete ga koristiti i na način da uobičajenu kremu obogatite lipidima, na način da u dlanu pomiješate kap s dozom dnevne ili noćne kreme.

Anew Vitale Day krema za lice koja pruža spf 25 i odličan završetak svakog jutarnjeg serumiranja jer nije teška niti masna i dobro služi kao podloga za makeup.

Koristite li serume za lice ili ste još u potrazi? Pišite mi svoja iskustva, odgovori putem ove kampanje ulaze u završni bubanj za predivne nagrade koje je Avon pripremio za vas :)


Oznake: , , , ,